Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΕΠΕΙΓΟΝ : Συναγερμός για ύποπτο κρούσμα Εμπολα στην Αθήνα. Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ...



Συναγερμός χτυπά στη χώρα μας κάθε φορά που εντοπίζεται ταξιδιώτης να περνά τα σύνορα με ύποπτα συμπτώματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας αλλοδαπός που ταξίδεψε από τη Λιβύη στη χώρα μας βρίσκεται στο…μικροσκόπιο των λοιμωξιολόγων, καθώς παρουσιάζει συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του ιού Εμπολα.

Oπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο άντρας αναμένεται να μεταφερθεί στο «Σωτηρία», το οποίο διαθέτει θάλαμο απομόνωσης, και θα υποβληθεί σε ειδικές εξετάσεις.

Πάντως δεν πρόκειται για το πρώτο κρούσμα που έχει ανησυχήσει τους επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ). Και τα προηγούμενα 24ωρα χτύπησε αντίστοιχος συναγερμός με άλλον ταξιδιώτη από την Αφρική. ​

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι πρόκειται για την προβλεπόμενη διαδικασία εντοπισμού τυχόν κρούσματος, όπως επισημαίνεται και στις σχετικές οδηγίες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. ​

Ανησυχία υπάρχει και στην Κύπρο. Ο υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής δήλωσε πως η Λευκωσία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, εφαρμόζοντας όλες τις συστάσεις και τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση του ιού Εμπολα. Ο Φ. Πατσαλής ανέφερε ότι έχουν δοθεί οδηγίες προκειμένου να ληφθούν μέτρα στα αεροδρόμια και τα λιμάνια, ενώ από σήμερα λαμβάνονται μέτρα και στα οδοφράγματα. Πρόσθεσε, δε, ότι έχει δοθεί στις κατοχικές Αρχές το σχέδιο δράσης που εκπόνησε το υπουργείο Υγείας και εξέφρασε ανησυχία για το ενδεχόμενο να υπάρχει, ήδη, κρούσμα στα Κατεχόμενα.

Πηγή:http://www.tanea.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου