Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2016

Μυστηριώδες Εύρημα 250.000 ετών προκαλεί πονοκέφαλο στους επιστήμονες

Ένα παράξενο αντικείμενο από αλουμίνιο ανακαλύφθηκε στη Ρουμανία το 1973 με τους επιστήμονες να λένε ότι κατασκευάστηκε πριν από 250.000 έτη και τους συνωμοσιολόγους ότι είναι μέρος από αγνώστου ταυτότητος ιπτάμενο αντικείμενο (ΑΤΙΑ)!
Το ασυνήθιστο τεχνούργημα ανακαλύφθηκε αρχικά μαζί με δύο άλλα αντικείμενα από εργάτες οικοδόμους που δούλευαν στις όχθες του ποταμού Mures κοντά στην πόλη Aiud της κεντρικής Ρουμανίας.
Και τα τρία από τα ευρήματα στάλθηκαν στο Cluj, την κύρια πόλη στην Τρανσυλβανία, για περαιτέρω ανάλυση.
Τα δύο από τα αντικείμενα που γρήγορα κατάφεραν να τα αναγνωρίσουν, ήταν απολιθώματα που ανήκαν σε ένα εξαφανισμένο είδος θηλαστικού και που έζησε περίπου 80.000 χρόνια πριν. Το τρίτο αντικείμενο όμως ήταν πολύ πιο δύσκολο να αναγνωρισθεί.


Μοιάζει με τσεκούρι, αλλά το μεταλλικό αντικείμενο φαίνεται να είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο (!) ένα μέταλλο που παράχθηκε μόλις 200 χρόνια πριν.
Μια ανάλυση από δύο διαφορετικά εργαστήρια, ωστόσο ανέφεραν ότι το τεχνούργημα ήταν τουλάχιστον 250.000 χρόνια παλαιό.
Αυτό έχει δώσει και τροφή στους συνωμοσιολογικούς κύκλους να λένε ότι το αντικείμενο μπορεί να είναι μέρος κάποιου αγνώστου ιπτάμενου αντικειμένου και κατά επέκταση απόδειξη ότι εξωγήινος πολιτισμός μας επισκέφτηκε στο παρελθόν.

Αυτές τις μέρες το ιδιόμορφο αντικείμενο θα βρεθεί σε έκθεση του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου της Τρανσυλβανίας στο Cluj-Napoc, ενώ παράλληλα θα εξηγείται η πλήρης ιστορία της ανακάλυψης και την ανάλυσή της.
Ένα σημείωμα που θα συνοδεύει το έκθεμα θα αναφέρει ξεκάθαρα: «Η προέλευση του παραμένει άγνωστη»
Ηλίας Σιατούνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: