Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2016

Μητσοτάκης προς Αλβανία: «Με την Ελλάδα μην παίζετε!» - Γίνονται κινήσεις του Στρατού στα σύνορα

Πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα στην ελληνο-Αλβανική μεθόριο; Αν κρίνουμε από τις κινήσεις της Ελλάδας, αρκετά σοβαρά. Ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστειλε το δικό του μήνυμα απόψε από την πόλη των Ιωαννίνων, προειδοποιώντας όλες τις πλευρές που απειλούν τη χώρα μας, με την φράση, «Με την Ελλάδα μην παίζετε!».

Ο. κ. Μητσοτάκης στην ομιλία του τόνισε:

Η Αλβανία με μια σειρά δηλώσεων και πράξεων “ανοίγει” σχεδόν όλα τα θέματα των διμερών μας σχέσεων, προσθέτοντας μάλιστα και το ανύπαρκτο ζήτημα του δήθεν “Τσάμικου”. Θέτει ανύπαρκτα ζητήματα, την ώρα που η ίδια προχωρά σε απαράδεκτες ενέργειες, όπως το γκρέμισμα σπιτιών Ελλήνων στη Χειμάρρα ή τη διακίνηση προπαγανδιστικού εθνικιστικού υλικού από υπαλλήλους του Υπουργείου των Εξωτερικών. Την ίδια ώρα που δεν συνεργάζεται για να προχωρήσουν κοινώς επωφελή ζητήματα, όπως η οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών των δύο χωρών.

Ίσως κάποιοι πιστεύουν ότι είναι ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τα σημερινά προβλήματα της Ελλάδας για να αλλάξουν ισορροπίες και δεδομένα στην περιοχή. Η Ελλάδα για 10ετίες είναι πυλώνας σταθερότητας στα Βαλκάνια και στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο. Έχει σχέσεις φιλίας και συνεργασίας με τα γειτονικά κράτη, έχει δείξει την αλληλεγγύη της στα δύσκολα χρόνια των γειτόνων μας, στήριξε την ευρωπαϊκή προοπτική τους. Η στήριξη αυτή όμως δεν μπορεί, ούτε και πρέπει να ερμηνεύεται ως κάποιου είδους “λευκή επιταγή”. Ειδικά όταν με ενέργειες και παραλείψεις πλήττεται ο σεβασμός των σχέσεων καλής γειτονίας. Γι’ αυτό, εδώ από τα Γιάννενα, θέλω να στείλω προς όλες τις πλευρές ένα ξεκάθαρο μήνυμα: Με την Ελλάδα μην παίζετε!».
Στρατιωτικές κινήσεις στα σύνορα

Η Ελλάδα από την πλευρά της δεν έχει μείνει άπραγη στις προκλήσεις. Στην ελληνο-αλβανική μεθόριο έχει σημάνει συναγερμός και έχουν κινητοποιηθεί οι δυνάμεις του Στρατού στην περιοχή, όπως αποκάλυψε χθες το Onalert.gr.
Σήμερα με ανακοίνωσή του το ΓΕΣ επιβεβαίωσε το δημοσίευμα για την έκτακτη αξιολόγηση της ετοιμότητας των δυνάμεων που διαθέτουμε στην περιοχή.
Συγκεκριμένα το ΓΕΣ ανακοίνωσε ότι "Πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2016, από τη Γενική Επιθεώρηση του ΓΕΣ, έκτακτη επιχειρησιακή αξιολόγηση του Τμημάτων Χρονικών Ετοιμοτήτων της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας στην Ήπειρο.

Κατά τη διάρκεια της ενεργοποίησης, η οποία εκτελέσθηκε χωρίς προειδοποίηση ώστε να εξαχθούν ρεαλιστικά συμπεράσματα, εφαρμόσθηκαν στο σύνολό τους όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες".

Δείτε και τις σχετικές φωτογραφίες









ΠΗΓΗ http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: