Τετάρτη 1 Μαρτίου 2017

Αποκαθίσταται το μεγαλείο του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην Τουρκία

Ανοικοδομείται από το τουρκικό κράτος που..."καίγεται" για τουριστικά έσοδα.

Στα σκαριά είναι η πλήρης ανοικοδόμηση του ξακουστού Μαυσωλείου της Αλικαρνασσού, που βρίσκεται μέσα στη λίστα με τα 7 θαύματα της αρχαιότητας, έπειτα από απόφαση των τοπικών αρχών.

Ο τουρκικός τύπος έχει "βουίξει" σχετικά με την αναγέννηση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού κοντά στις ακτές του Αιγαίου, σε μία ξεκάθαρη προσπάθεια της Τουρκίας όχι μόνο να οικειοποιηθεί τα σπουδαία αρχαία ευρήματα, αλλά και να αυξήσει την τουριστική κίνηση.


Σε κάθε περίπτωση η καταγεγραμμένη ιστορία της περιοχής που χρονολογείται σε 5.000 χρόνια, πρόκειται σε μεγάλο βαθμό να ανοικοδομηθεί, με επικεφαλής να τίθενται οι καθηγητές αρχαιολογίας από το ίδρυμα ακαδημίας μεσογειακών χωρών.

"Υπάρχουν πολλοί ντόπιοι στην Αλικαρνασσό που δεν ξέρουν ότι ο Ηρόδοτος γεννήθηκε στην Αλικαρνασσό και ότι το Μαυσωλείο της Αλικαρνασσού αναφέρεται ως ένα από τα επτά θαύματα του Κόσμου. Αυτός είναι ο λόγος που η προτεραιότητά μας είναι να αποδώσουμε αυτό το μαυσωλείο στο κοινό και να ανοίξουμε τον δρόμο από και προς το λιμάνι για το Μαυσωλείο . Εκατοντάδες χιλιάδες τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή θέλουμε να βλέπουν αυτό μεγάλο έργο . Εμείς, ως αρχή , θα διοργανώσουμε το διεθνές εργαστήρι του «Μαυσώλου» τον Μάιο", δήλωσε ένας εκ των επιμελητών του εγχειρήματος, Ozay Kartal.



ΠΗΓΗ  http://thesecretrealtruth.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: