Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Μεγάλη άσκηση του εφεδρικού σχηματισμού του ελληνικού Στρατού

Ολοκληρθώθηκε η ΤΑΜΣ «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ – 2017» από την ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXV TΘΤ – «2ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ -ΕΦΕΣΟΣ»), κατά την οποία συνεκπαιδεύθηκαν οι Ανθυπολοχαγοί Τάξης 2016, όλων των Όπλων και του Υγειονομικού, που φοιτούν στα Τμήματα Βασικής Εκπαίδευσης των Σχολών Εφαρμογής, σε τακτικά αντικείμενα και αντικείμενα μάχης.
Η ΧΧV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία «1ο Σύνταγμα Ιππικού (ΣΙ) ΦΛΩΡΙΝΑ» έχει έδρα το Λιτόχωρο της Μακεδονίας. Είνα ο βασικός σχηματισμός εφεδρείας και αντεπίθεσης του Ελληνικού Στρατού τόσο προς τα ανατολικά σύνορα, όσο και προς τα βόρεια.

Αποτελείται από:
– Την Ίλη Στρατηγείου Ταξιαρχίας (ΙΣΤ).
– Τον 24ο Λόχο Μηχανικού (24 ΛΜΧ).
– Τον 24ο Λόχο Διαβιβάσεων (24 ΛΔΒ).
– Την 24η Επιλαρχία Υποστήριξης (24 ΕΥΠ).
– Την 23η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (23 ΕΜΑ).
– Την 26η Επιλαρχία Μέσων Αρμάτων (26 ΕΜΑ).
– Το 592ο Τάγμα Πεζικού – ΕΚΕ (592 ΤΠ/ΕΚΕ)
– Το 647ο Μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού (647 M/K ΤΠ).
– Την 137η Μοίρα Αυτοκινούμενου Πυροβολικού (137 Α/Κ ΜΜΠ).
Αντικείμενα της εκπαίδευσης:
-Εκπαίδευση – επίδειξη στην Περισυλλογή Βαρέως Τεχνικού Υλικού, που εκτελέσθηκε από την ΧΧΙ Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (ΧΧΙ ΤΘΤ – «Ταξιαρχία Ιππικού – ΠΙΝΔΟΣ»), όπου εφαρμόσθηκαν οι διαδικασίες περισυλλογής βεβλαμένων ή ακινητοποιημένων στο πεδίο της μάχης Αρμάτων Μάχης και Τεθωρακισμένων Οχημάτων.
-Επίδειξη από την ΧΧΙV Τεθωρακισμένη Ταξιαρχία (XXIV ΤΘΤ – «1ο  ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΙΠΠΙΚΟΥ – ΦΛΩΡΙΝΑ» εκτέλεσης βολών, με πραγματικά πυρά, Τακτικού Συγκροτήματος Επιλαρχίας Μέσων Αρμάτων, όπου εξετάσθηκε η ισχύς πυρός, καθώς και η διοίκηση και ο έλεγχος του συνόλου των πυρών του Τακτικού Συγκροτήματος.
Το σύνολο του έμπειρου – μάχιμου προσωπικού του Δ΄ Σώματος Στρατού προετοίμασε τις παραπάνω εκπαιδεύσεις με καινοτομία και επαγγελματική αρτιότητα,  συντελώντας στην άριστη διεξαγωγή των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
ΠΗΓΗ PRONEWS

Δεν υπάρχουν σχόλια: