Τρίτη 6 Ιουνίου 2017

Επιθέσεις εξαπέλυσε το αμερικανικό αεροπλανοφόρο USS «George H.W. Bush» στην Συρία

Το αμερικανικό Ναυτικό πραγματοποίησε νέο κύκλο επιθέσεων εναντίον της ISIS με αεροσκάφη που απονηώθηκαν από το αεροπλανοφόρο George H.W. Bush το οποίο πλέει στην ανατολική Μεσόγειο.
Όπως ανακοινώθηκε η επίθεση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της επιχείρησης “Inherent Resolve” η οποία έχει ως στόχο την ISIS και οι αεροπορικές προσβολές πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Ράκκα όπου οι κουρδικές δυνάμεις προσπαθούν να την καταλάβουν.
Σύμφωνα όμως με νεότερες πληροφορίες οι αμερικανικές επιδρομές φαίνεται πως επεκτάθηκαν κτυπώντας και φιλοκυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας για δεύτερη φορά από τις 18 Μαΐου όταν είχε πραγματοποιηθεί η πρώτη επιδρομή.

«Οι συμμαχικές δυνάμεις κατέστρεψαν επιπρόσθετα φιλοκυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες πραγματοποιούσαν προέλαση μέσα στην συμφωνημένη περιοχή μη στρατιωτικών ενεργειών στην νοτιοανατολική Συρία» αναφέρει η ανακοίνωση της US Central Command  στην οποία προστίθεται;
«Η Συμμαχία δεν επιθυμεί να έρθει σε πολεμική σύγκρουση με το συριακό καθεστώς ή με φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, αλλά παραμένει έτοιμη να αμυνθεί εάν φιλο-κυβερνητικές δυνάμεις αρνηθούν να εκκενώσουν την αποστρατικοποιημένη περιοχή».
*Πάντως όπως επισημαίνει και το RT οι αεροπορικές προσβολές στράφηκαν κατά φιλο-κυβερνητικών οργανώσεων και όχι κατά του συριακού Στρατού
Το αμερικανικό αεροπλανοφόρο εισήλθε στην Μεσόγειο στις 5 Ιουνίου και η προηγούμενη φορά που είχε πραγματοποιήσει επιθέσεις στη Συρία ήταν τον περασμένο Μάρτιο.
«Ξεκινούμε ξανά την εκστρατεία μας κατά της ISIS ενώ την ίδια στιγμή επιδεικνύουμε την αποφασιστικότητά  μας στους εταίρους και τους συμμάχους μας στην περιοχή δράσης του 6ου Στόλου», ανέφερε ο αντιναύαρχος Kenneth Whitesell διοικητής του δύναμης κρούσης  2 (CSG 2) του αμερικανικού Ναυτικού.
Η επιχείρηση Inherent Resolve ξεκίνησε επίσημα στις Αύγουστο του 2014 και από τότε έχουν πραγματοποιηθεί 29.000 αεροπορικές προσβολές εκ των οποίων ο17.000 ανήκουν σε αμερικανική Αεροπορία και Ναυτικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: