Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

Κλείνει την Κυπριακή ΑΟΖ και ρίχνει πυρά στο Καστελλόριζο η Άγκυρα!

Πολεμική αναμέτρηση επιδιώκει πάση θυσία η Τουρκία καθώς  με 3 κινήσεις, η ειρήνη και η ασφάλεια στην περιοχή κινείται σε πολύ οριακό σημείο. Πριν λίγο η Άγκυρα ανήγγειλε παράνομες έρευνες εντός της Κυπριακής ΑΟΖ. Η NAVTEX έχει ισχύ έως τον Δεκέμβρη και κλείνει σχεδόν ολόκληρη την Κυπριακή ΑΟΖ.
Συγκεκριμένα η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX για τα τεμάχια 4, 5, 6 και 7 για έρευνες από το Barbaros.
Σύμφωνα με την NAVTEX 711/17 το σκάφος R/V BARBAROS HAYREDDİN PAŞA, και τα βοηθητικά σκάφη M/V BRAVO SUPPORTER και APOLLO MOON θα πραγματοποιήσουν σεισμογραφικές έρευνες από σήμερα 17 Ιουλίου μέχρι τις 16 Δεκεμβρίου 2017 στην συγκεκριμένη περιοχή.

Ταυτόχρονα πριν λίγο εξέδωσε και νέα NAVTEX. Στο στόχαστρο μπαίνει το Καστελλόριζο.
Η Άγκυρα δέσμευσε περιοχές και στέλνει το ερευνητικό σκάφος ΤΣΕΣΜΕ συνοδείας πολεμικών πλοίων σε μια περιοχή η οποία περιλαμβάνει μέσα και το Καστελλόριζο!
Παράλληλα έχει εκδώσει άλλη NAVTEX με την οποία δεσμεύει για τις 19 του μήνα θαλάσσια περιοχή για την πραγματοποίηση βολών με πραγματικά πυρά.
Στην ουσία ο αντικειμενικός της σκοπός είναι να αποκόψει το Καστελλόριζο από την επικοινωνία με την υπόλοιπη Ελλάδα και να παγιώσει διεκδικήσεις και γκρίζες ζώνες.
ΠΗΓΗ ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: