Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Αμερικανοί αξιωματούχοι: Ο πύραυλος της Βόρειας Κορέας μπορεί να χτυπήσει την Αλάσκα

Το βεληνεκές του δεν αρκεί για να χτυπήσει τις αμερικανικές πολιτείες, ούτε τη Χαβάη, τόνισε χαρακτηριστικά

Εντονότατη ανησυχία και προβληματισμό για το τι μέλλει γενέσθαι και που μπορεί να οδηγήσει η κρίση με τη Βόρεια Κορέα, εξέφρασαν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι επιβεβαίωσαν τους ισχυρισμούς της Πιονγκγιάνγκ για την επιτυχή εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου. Σύμφωνα με τους ίδιους αξιωματούχους, ο πύραυλος που εκτόξευσε η Βόρεια Κορέα μπορεί να καλύψει μία τεράστια απόσταση και να πλήξει ακόμη και στόχους στην Αλάσκα.

Όπως ανέφεραν Αμερικανοί ειδικοί στα μεγάλης εμβέλειας οπλικά συστήματα, ο βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Πιονγκγιάνγκ μπορεί να καλύψει μία απόσταση μεγαλύτερη των 4.100 μιλίων, αγγίζοντας περιοχές των ΗΠΑ και του Καναδά στην περιοχή της Αλάσκας.

«Η απόσταση δεν είναι ικανή να καλύψει τις 48 αμερικανικές πολιτείες, ή το νησί της Χαβάη, αλλά μπορεί να πλήξει περιοχές στην Αλάσκα», δήλωσε χαρακτηριστικά Αμερικανός αξιωματούχος.



Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση ο πύραυλος έφτασε το ύψος των 2.802 χλμ. και έπληξε τον στόχο του έπειτα από 39 λεπτά, αφού διήνυσε απόσταση 933 χιλιομέτρων.

Ο πύραυλος κατέληξε στη θάλασσα, στα ανοικτά των ανατολικών της ακτών, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας. Εκτοξεύθηκε από μια περιοχή στο δυτικό τμήμα της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας, ο πύραυλος που εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα, «ξεπέρασε ουσιαστικά» το ύψος των 2.500 χιλιομέτρων και κάλυψε απόσταση πτήσης 930 χιλιομέτρων πριν από την πτώση του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: