Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ

Ένα απο τα πιο επικίνδυνα φαινόμενα ακούει στον όρο spontaneous human combustion – αυτόματη ανθρώπινη ανάφλεξη. Έχει παρατηρηθεί σε χιλιάδες ανθρώπους, όπου με ανεξήγητο τρόπο, χωρίς να υπάρχει καμία εμφανή αιτία ένας άνθρωπος παίρνει φωτιά. Δεν υπάρχει εστία πυρός κοντά τους ή πάνω τους και απανθρακώνονται σε λίγα λεπτά, αφήνοντας μόνο στάχτη, ενώ η φωτιά συνήθως δεν καίει τίποτε άλλο γύρω τους.

mary-reeser
Πριν και μετά από την αυτόματη ανάφλεξη
Ο πρώτος επιστήμονας που έγραψε ιατρικό σύγγραμμα για την αυτόματη ανάφλεξη ήταν ο Dr. Thomas Bartholin, με τίτλο Acta, όπου εκδόθηκε στη Κοπεγχάγη το 1673. Ενώ η πρώτη υπόθεση αυτόματης ανάφλεξης παρουσιάστηκε στο Rheims το 1725, όταν η Nicole Millet βρέθηκε απανθρακωμένη ενώ καθόταν στη πολυθρόνα της. Η πολυθρόνα ήταν ανέπαφη και δεν είχε κανένα σημάδι καψίματος, η γυναίκα όμως ήταν εντελώς στάχτη και ο άνδρας της κατηγορήθηκε για φόνο, αλλά στην έφεση που έκανε αθωωθηκε και το δικαστήριο έκρινε ότι το περιστατικό οφειλόταν σε αυτόματη ανάφλεξη. Ένα ακόμα απο τα πολλά περιστατικά αυτόματης ανάφλεξης ήταν και της κόμισσας Bandi (Βερόνα 1731) που έγινε στάχτη, με τα χέρια και τα πόδια όμως ανέπαφα απο τη φωτιά. Οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις αυτόματης ανάφλεξης που καλύπτουν απο τον 18ο έως τα τέλη του 20ου αιώνα ξεπερνούν τις 4.000 στο δυτικό κόσμο.
Το παράξενο του φαινομένου μέσα απο τις καταγεγραμμένες περιπτώσεις είναι η εκπληκτική ταχύτητα που καίγεται το σώμα, αλλά και που αποσυντίθεται, αφότου σβήσουν οι φλόγες.
Το ότι δεν υπάρχουν εύφλεκτα υλικά ή αέρια κοντά στο άτομο και τα αντικείμενα γύρω του, ακόμα και μερικές φορές τα ρούχα που φορά δεν παθαίνουν τίποτα.
Κομμάτια του σώματος, τις περισσότερες φορές χέρια ή πόδια δεν παθαίνουν τίποτα, ενώ η υπόλοιπη σάρκα καίγεται αμέσως. Τα δε κόκαλα των θυμάτων γίνονται αμέσως στάχτη, κάτι που δεν επιτυγχάνεται ούτε σε κρεματόριο με υψηλή θερμοκρασία. Η διαδικασία γίνεται τόσο γρήγορα που το θύμα δεν μπορεί να αντιδράσει καθόλου.
Θα μπορούσαμε να πούμε ότι το άτομο έχει καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ και το λίπος του χρησιμεύει ως καύσιμη ύλη, αλλά ακόμα και έτσι πως είναι δυνατόν να καίγεται τόσο γρήγορα και βίαια, αφήνοντας μια άμορφη μάζα από στάχτη….;
Πως γίνεται τα αντικείμενα που πλαισιώνουν το θύμα, ακόμα και η καρέκλα που κάθεται ή τα ρούχα που φορά να μην παθαίνουν τίποτα….;
Φανταστείτε να κάθεστε αναυπατικά στη καρέκλα σας, να βλέπετε τηλεόραση ή να μιλάτε και ξαφνικά μέσα σε λίγα λεπτά και χωρίς να μπορείτε να κάνετε την παραμικρή αντίδραση να καίγεστε, αφήνοντας μόνο τα ρούχα, την καρέκλα και κανένα πόδι ή χέρι ανέπαφο, ενώ το υπόλοιπο σώμα σας θα είναι ολοσχερώς απανθρακωμένο και αποσυντεθημένο….
Ένα ΠΑΡΑΞΕΝΟ φαινόμενο που κανένας δεν θα ήθελε να ζήσει…..

Δεν υπάρχουν σχόλια: