Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ : Τουρκική άσκηση δίπλα στο γεωτρύπανο!

 
Κορύφωση προκλητικότητας από την Άγκυρα με έναρξη ναυτικών γυμνασίων εντός της κυπριακής ΑΟΖ. Το αεροπλανοφόρο Μπους στην περιοχή.Με έναρξη ναυτικών γυμνασίων εντός της κυπριακής ΑΟΖ κορυφώνει την προκλητική της δραστηριότητα η Άγκυρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτρέψει την έναρξη της γεώτρησης από την Total στο οικόπεδο 11 της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης.
Με οδηγία προς ναυτιλομένους (υπ' αριθμόν 697/17), η Άγκυρα δέσμευσε για ασκήσεις αύριο, που είναι προγραμματισμένη η άφιξη του πλωτού γεωτρύπανου της Total, εκτεταμένη περιοχή που επικαλύπτει τμήμα των οικοπέδων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ.

Τα δύο αυτά οικόπεδα είναι γειτονικά στο οικόπεδο 11 της γεώτρησης, το οποίο βρίσκεται νοτιότερα. Για το οικόπεδο 6, η Άγκυρα έχει δηλώσει στον ΟΗΕ ότι το θεωρεί τμήμα της τουρκικής υφαλοκρηπίδας.
Την κλιμάκωση της έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο παρακολουθεί στενά η Ουάσιγκτον. Το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο του αμερικανικού ναυτικού, "Τζορτζ Μπους", που όπως είχε αναφέρει την Κυριακή το Σin βρισκόταν στο Ισραήλ, κινείται με τα συνοδευτικά σκάφη του ανατολικά.
Νωρίτερα, στη συζήτηση στη Βουλή για το Κυπριακό, Αλέξης Τσίπρας και Κυριάκος Μητσοτάκης απηύθυναν αυστηρό μήνυμα στην Άγκυρα με δηλώσεις τους υπέρ του δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να αξιοποιήσει την αποκλειστική οικονομική ζώνη της, ενώ τόνισαν ότι η Ελλάδα θα υπερασπισθεί την Κύπρο έναντι οιασδήποτε απειλής.
 ΠΗΓΗ www.sofokleousin.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: