Πέμπτη 10 Αυγούστου 2017

Το μυστικό σχέδιο του Ερντογάν για να αποκτήσει ατομική βόμβα!

Αποκαλύψεις από το εξόριστο Τούρκο δημοσιογράφο και συγγραφέα, Αμντουλάχ Μποζκούρτ - Η Τουρκία επιχειρεί να επεκτείνει το οπλοστάσιό της - Ο Μποζκούρτ τονίζει πως οι πρόσφατες συναντήσεις με Ρωσία και την Ιαπωνία, σηματοδοτούν μια απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ
Την ώρα που οι εκατέρωθεν απειλές μεταξύ Βορείου Κορέας και ΗΠΑ συνεχίζονται, ο Αμπτνουλάχ Μποζκούρτ προχωρά σε αποκαλύψεις για σχέδιο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποκτήσει μια ατομική βόμβα.
Όπως τονίζει ο εξόριστος Τούρκος δημοσιογράφος και συγγραφέας, ο θρησκευτικός σύμβουλος του Ερντογάν, Hayrettin Karaman, όχι μόνο δεν αποτρέπει τον Πρόεδρο της Τουρκίας να αποφύγει μια τέτοια είδους αγορά, αλλά την επικροτεί κιόλας. Η γνώμη του συγκεκριμένου κληρικού φαίνεται ότι είναι σημαντική για τον Ερντογάν και τον συμβουλεύεται συχνά για πολιτικά θέματα.


Ο Αμπντουλλάχ Μποζκούρτ υποστηρίζει πως -παρά το γεγονός ότι η Τουρκία έχει 400.000 στρατιώτες, δηλαδή τον 2ο στρατό στο ΝΑΤΟ- οι φιλοδοξίες του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι πολύ μεγαλύτερες. Συγεκριμένα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, υπάρχουν σχέδια για την επέκταση της Άγκυρας και ένα “μυστικό σχέδιο για την απόκτηση όπλων μαζικής καταστροφής – συμπεριλαμβανομένης μιας ατομικής βόμβας για αποτρεπτικούς σκοπούς”.
Ο κ. Μποζκούρτ μάλιστα επίσης ανέφερε πως κύκλοι με επιρροή στον Πρόεδρο και μια ομάδα αξιωματούχων στον εσωτερικό κύκλο της κυβέρνησης, συζήτησαν την απόκτηση βόμβας, ενώ  όπως τόνισε οι πρόσφατες συναντήσεις με Ρωσία και την Ιαπωνία, σηματοδοτούν μια απομάκρυνση από το ΝΑΤΟ.
Το γεγονός αυτό  φαίνεται ότι ενισχύεται  από την στάση του Aykan Erdemir, πρώην μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου και Τούρκου εμπειρογνώμονα του αμερικανικού Ιδρύματος για την Προάσπιση των Δημοκρατιών: «Ο Ερντογάν έχει έντονη επιθυμία να μετατρέψει την Τουρκία σε πυρηνική δύναμη, αλλά δεν έχει την ικανότητα».
Με πληροφορίες από express, superhaber.tv

Δεν υπάρχουν σχόλια: