Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

ΕΚΤΑΚΤΟ – Πρόβα πυρηνικού πλήγματος κατά Β.Κορέας από ΗΠΑ – Πώς θα γίνει η επίθεση

ΠΡΟΒΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΕ ΓΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗ ΗΠΑ ΣΤΗΝ Β.ΚΟΡΕΑ
Σχέδιο ενδεχόμενης επίθεσης με πυρηνικά όπλα των Αμερικανών κατά της Βόρειας Κορέας με ειδικά τροποποιημένες πυρηνικές  βόμβες αποκαλύφθηκε από τον ρωσικό τύπο , προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στην διεθνή κοινότητα.

Σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass και RIA Novosti, η  Εθνική Διοίκηση Πυρηνικής Ασφάλειας (NNSA), το Υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ και η πολεμική αεροπορία  της χώρας νωρίτερα αυτό το μήνα πραγματοποίησαν κάτω από άκρα μυστικότητα  δύο δοκιμές σε ειδικά τροποποιημένες πυρηνικές βόμβες Β61,  στη Νεβάδα, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα της NNSA.

Τέτοιου τύπου πυρηνικές βόμβες υπάρχουν αποθηκευμένες στην Γερμανία στην Ιαπωνία και  στην βάση του Ιντσιρλίκ στην Τουρκία, και εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για το τι ετοιμάζουν οι Αμερικανοί στο καθεστώς του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ.
Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν πριν λίγες ημέρες  κάτω από απόλυτη μυστικότητα σε ένα εκπαιδευτικό κέντρο στην πόλη Tonopah.
Οι βόμβες, ήταν μη εξοπλισμένες με πυρηνικές κεφαλές και ρίφθηκαν από  μαχητικό αεροσκάφος  F-15E.
Κατά τη διάρκεια των δοκιμών αξιολογήθηκαν όλες οι μη πυρηνικές λειτουργίες των  βομβών καθώς και η ικανότητα του μαχητικού να εκτοξεύσει την εν λόγω βόμβα.
Οι δοκιμές διεξήχθησαν ως μέρος του προγράμματος επέκτασης ζωής B61-12.

«Το πρόγραμμα για την επέκταση της διάρκειας ζωής των βομβών  B61-12 πραγματοποιείται σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και πληροί όλες τις απαιτήσεις ασφαλείας. Οι δοκιμές αυτές επικυρώνουν το ρεαλιστικό σχέδιο της βόμβας B61-12, ειδικά όταν πρόκειται για την αποτελεσματικότητα του συστήματος.»,  δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής των προγραμμάτων NNSA Άμυνας Phil Kalbos.
Την ίδια στιγμή αμερικανικά ΜΜΕ μεταφέρουν ότι υπήρξε μυστική συνάντηση σε  στρατιωτική βάση των ΗΠΑ  όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών πληροφοριών  σε αποστολές στρατιωτικού εκτός αμερικανικού εδάφους,  με κύριο θέμα την κατάσταση στην  Βόρεια Κορέα.
Όλα τα ενδεχόμενα είναι πλέον ανοικτά ανάμεσα σε ΗΠΑ και Β.Κορέα ενώ οι δοκιμές αυτών των βομβών έχουν άμεση σχέση με σχέδια για την χώρα αυτή.
Αυτό φαίνεται και από τις δηλώσεις του προέδρου των Η.Π.Α, Ν.Τραμπ.
«Όλες οι επιλογές είναι στο τραπέζι» προειδοποίησε ο Αμερικανός πρόεδρος στην πρώτη του δήλωση μετά την εκτόξευση νέου βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα, ο οποίος πέρασε μάλιστα και πάνω από ιαπωνικά εδάφη, τα ξημερώματα της Τρίτης.
Όπως επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω επίσημης ανακοίνωσης του Λευκού Οίκου «ο κόσμος κατανόησε πλήρως το νόημα του τελευταίου μηνύματος της Βόρειας Κορέας: Το καθεστώς (του Κιμ Γιονγκ Ουν) εξέφρασε την περιφρόνησή του για τους γείτονές του, για όλα τα μέλη των Ηνωμένων Εθνών, και για τα ελάχιστα πρότυπα αποδεκτής διεθνούς συμπεριφοράς».
«Οι απειλητικές και αποσταθεροποιητικές ενέργειες το μόνο που καταφέρνουν είναι να αυξάνουν την απομόνωση του καθεστώτος της Βόρειας Κορέας στην περιοχή και ανάμεσα σε όλα τα υπόλοιπα έθνη του κόσμου», καταλήγει η ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου.
Νωρίτερα σήμερα, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Σίνζο Άμπε συζήτησαν την τελευταία πρόκληση της Βόρειας Κορέας σε τηλεφωνική τους συνομιλία διάρκειας 40 λεπτών. Όπως δήλωσε ο Ιαπωνας πρωθυπουργός στον Τύπο μετά το πέρας της συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν την πίεση στην Πιονγκγιάνκ μετά από αυτήν την «άνευ προηγουμένου απειλητική ενέργεια».
Τραμπ και Άμπε συμφώνησαν να συγκαλέσουν έκτακτη σύσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών με θέμα την επιθετικότητα της Βόρειας Κορέας. Επίσης ο Τραμπ δήλωσε στον Ιάπωνα πρωθυπουργό ότι «στηρίζει 100% την Ιαπωνία» και ότι θα υπερασπιστεί την άμυνά της.

Σύμφωνα με την NSU, η πρώτη τροποποιημένη πυρηνική βόμβα B61 φέρεται ότι θα ολοκληρωθεί επίσημα τον Μάρτιο του 2020, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς γίνεται.
Η πρώτη δοκιμή μιας  βόμβας B61 χωρίς πυρηνική γόμωση  πραγματοποιήθηκε στις 15 Μαρτίου από  μαχητικό αεροσκάφος  F-16 στη περιοχή  Nellis της Νεβάδας.
Βόμβες αυτού του τύπου μπορούν να ριφθούν από μαχητικά  αεροσκάφη Β-2Α, Β-21, F-15E, F-16C / D, F-16 MLU, F-35 .
Η βόμβα B61 είναι το κύριο πυρηνικό όπλο των αμερικανικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων. Το όλο θέμα αφορά ειδική  τροποποίηση της πυρηνικής κεφαλής της βόμβας που αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1960. Το μήκος της βόμβας είναι 3,58 μέτρα, το βάρος της κυμαίνεται – από 320 έως 500 κιλά.

Ειδικοί αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι σε περίπτωση πολέμου ανάμεσα σε ΗΠΑ και στο Βορειοκορεατικό καθεστώς , πολύ γρήγορα η κατάσταση θα απαιτήσει την  χρήση πυρηνικών όπλων , μιας και η χώρα αυτή διαθέτει αυτού του τύπου τα όπλα απειλώντας αμερικανικά νησιά όπως την Νήσο Γκουάμ. 
ΠΗΓΗ ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: