Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Αφαίρεσαν τον σταυρό από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου ακρωτηριασμένων

H Ελληνική Ένωση Ακρωτηριασμένων Ποδοσφαιριστών επέλεξε να αγωνίζεται σε αγώνες στο εξωτερικό…αλλά και σε φιλικούς αγώνες επιλέγοντας το ακόλουθο έμβλημα το οποίο χρησιμοποιεί και ως επίσημο. Πρόκειται για παραλλαγή της σημαίας της Ελλάδας αλλά ο σταυρός είναι σχεδόν άφαντος και δε θυμίζει με τίποτα τον σταυρό που υπάρχει στην σημαία μας και όλοι ξέρουμε.
Μάλλον ο δημιουργός του συγκεκριμένου εμβλήματος , Πάνος Χ. (για ευνόητους λογούς δεν αναφέρουμε το πλήρες ονοματεπώνυμο του) επέλεξε να σχεδιάσει το νέο λογότυπο της εθνικής ομάδας ακρωτηριασμένων έτσι ώστε να θυμίζει την ειδική τους ανάγκη, »ακρωτηριάζοντας» κατά κάποιο τρόπο τον ίδιο τον σταυρό.

Δεν φταίει όμως σε τίποτα ο σταυρός!
Δεν χρειαζόταν να γίνει μια τέτοια μετατροπή σε ένα ιερό σύμβολο όπως είναι ο σταυρός, πόσο μάλλον η πλήρης αλλαγή με την όποια παρουσιάζεται η ελληνική σημαία.
Γνωρίζουμε πως απαγορεύεται βάση νομού η οποιαδήποτε χρησιμοποίηση της ελληνικής σημαίας για εμπορικούς σκοπούς, αυτός όμως δεν είναι λόγος να παραβιάζουμε και να καταστρέφουμε ιερά και εθνικά μας σύμβολα.
Ελπίζουμε ο δημιουργός αλλά και η ομάδα να το αντιληφθεί και να χρησιμοποιήσουν ένα σύμβολο που θα θυμίζει πραγματικά Ελλάδα!

Δεν υπάρχουν σχόλια: