Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

Θα επιτεθούν με μικροκύματα οι ΗΠΑ στην Β.Κορέα;

Ο Λευκός Οίκος συζητά την χρήση πειραματικών πυραύλων μικροκυμάτων ενάντια στην Βόρεια Κορέα ,

προκειμένου να εξουδετερώσει τα πυρηνικά του Κιμ Γιονγκ Ουν.
Σε περίπτωση πολέμου η Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία μπορεί να χρησιμοποιήσει όπλα τύπου CHAMP προκειμένου να «ψήσει» τα ηλεκτρονικά συστήματα που ελέγχουν τους πυραύλους του Κιμ σε μια προσπάθεια να τους σταματήσει πριν εκτοξευτούν.
Η χρήση τέτοιων όπλων δεν έχει φτάσει ακόμα σε επιχειρησιακό επίπεδο αλλά συζητήθηκε σε μια σύσκεψη του Λευκού Οίκου τον περασμένο Αύγουστο σύμφωνα με το NBC.

Το ακρωνύμιο CHAMP προέρχεται από την φράση «counter-electronics high-power advanced microwave project» που στα ελληνικά μεταφράζεται ως «αντιηλεκτρονικό μεγάλης ισχύος σχέδιο μικροκυμάτων» και ξεκίνησε στα ερευνητικά εργαστήρια της πολεμικής αεροπορίας των ΗΠΑ το 2009.
Το 2012 ένα από αυτά τα όπλα δοκιμάστηκε στην περιοχή της Γιούτα ενάντια σε ηλεκτρονικό εξοπλισμό που τοποθετήθηκε για να αναπαραστήσει ανάλογες δυνατότητες του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.
Το όπλο κατάφερε να εξουδετερώσει ότι βρισκόταν μέσα στο πρώτο κτίριο που στόχευσε, μεταξύ των οποίων και τις κάμερες που κατέγραφαν την δοκιμή, πριν πάει στον στόχο σε πέντε ακόμα κτίρια και μετά πέσει σε προεπιλεγμένη περιοχή.
Αυτή ήταν η μόνη δοκιμή όπλου μκροκυμάτων που αποχαρακτηρίστηκε από απόρρητη.
Στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε θεωρείται πως έγιναν και άλλες δοκιμές ώστε να βελτιωθεί το όπλο όπως ενσωματώνοντάς το σε πύραυλο που είναι δυσκολότερο να εντοπιστεί και να βελτιώνοντας την ισχύ.
Σε ένα έγγραφο των ερευνητικών εργαστηρίων της αμερικανικής αεροπορίας που είδε το NBC αναφέρεται πως ένας πύραυλος που πετάει σε πολύ χαμηλό ύψος μπορεί να πετάξει σε μια περιοχή που βρίθει από ηλεκτρονικά συστήματα και να τα εξουδετερώσει. Η είδηση έγινε γνωστή λίγο μετά την τελευταία δοκιμή πυραύλου από την Βόρεια Κορέα.
(newsbeast)

Δεν υπάρχουν σχόλια: