Πέμπτη 31 Αυγούστου 2017

Ανεβαίνει το «θερμόμετρο» στην Κορεάτικη χερσόνησο – Και η Μεγάλη Βρετανία στο πλευρό των ΗΠΑ

Τόσο η Τερέζα Μέι όσο και ο Ιάπωνας ομόλογός της δήλωσαν σήμερα ότι θα συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν την «απειλή της Βόρειας Κορέας». «Κάλεσα τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας (στο υπουργείο Εξωτερικών) σήμερα και δήλωσα με σαφήνεια πόσο κατηγορηματικά καταδικάζει το Ηνωμένο Βασίλειο την εκτόξευση ενός πυραύλου μέσου βεληνεκούς πάνω από την Ιαπωνία» ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Μαρκ Φιλντ, ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για θέματα Ασίας και Ειρηνικού.

Αδιέξοδο: Διακόπηκαν οι συζητήσεις για το brexit, εν μέσω έντασης

Οι διαπραγματεύσεις για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση μετατράπηκαν σήμερα σε έναν διάλογο κωφών, με τις δύο πλευρές να επιρρίπτουν η μία στην άλλη την ευθύνη για την μικρή πρόοδο που σημειώθηκε αναφορικά με το ζήτημα του λογαριασμού που θα πρέπει να πληρώσει το ΗΒ όταν αποχωρήσει από το μπλοκ.
«Καμία αποφασιστική πρόοδος» δεν σημειώθηκε έπειτα από τον τρίτο γύρο διαβουλεύσεων στις Βρυξέλλες για τα ζητήματα που συνδέονται με την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ, προσθέτοντας πως οι συνομιλίες για τις μελλοντικές σχέσεις ΗΒ – ΕΕ είναι αμφίβολο αν θα ξεκινήσουν με τον τρέχοντα ρυθµό προόδου.

ΗΠΑ: Εξαιρετικά επικίνδυνος ο καπνός που προκλήθηκε από έκρηξη σε χημικό εργοστάσιο

Να μην χρησιμοποιούν τις κλιματιστικές μονάδες τους «για να αποφύγουν μια ενδεχόμενη έκθεσή τους στους καπνούς» ζήτησε η εταιρεία. Το χημικό εργοστάσιο στο οποίο νωρίτερα σημειώθηκαν εκρήξεις, είχε πλημμυρίσει εξαιτίας του Χάρβεϊ
Το νέφος που προκλήθηκε σήμερα από την έκρηξη σε ένα πλημμυρισμένο, λόγω του Χάρβεϊ, χημικό εργοστάσιο στα βορειοανατολικά του Χιούστον είναι «εξαιρετικά επικίνδυνο», προειδοποίησε ο διευθυντής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών (Fema), Μπροκ Λονγκ.
Η έκρηξη σημειώθηκε γύρω στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στη βιομηχανική μονάδα της γαλλικής εταιρείας Arkema, στο Κρόσμπι. Το εργοστάσιο πλημμύρισε, κόπηκε το ρεύμα και κατά συνέπεια δεν υπήρχε πλέον η δυνατότητα ψύξης των πολύ εύφλεκτων υλών που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή.

Προκαλούν οι Σκοπιανοί λίγο πριν τη συνάντηση Κοτζιά-Ντιμιτρόφ – «Η Ελλάδα πρέπει να στηρίξει τη «Μακεδονία»» – «Ξεχάστε ένταξη σε ΝΑΤΟ και ΕΕ χωρίς λύση στο όνομα» το μήνυμα Κοτζιά

Προκαλεί ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νικολά Ντιμιτρόφ λίγες ώρες πριν την την συνάντηση του με τον Νίκο Κοτζιά. Υποστηρίζει πώς η Ελλάδα οφείλει να στηρίξει την «Μακεδονία» στη νέα συγκυρία προκειμένου να εδραιωθεί η ασφάλεια στην περιοχή των Βαλκανίων. Μπαίνει μάλιστα στη διαδικασία να συγκρίνει την Ελληνική Δημοκρατία με το μόρφωμα που είναι η χώρα του.
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «ΜΙΑ», ο κ. Ντιμιτρόφ στη διάρκεια ημερίδας που διεξήχθη χθες στα Σκόπια με θέμα την προοπτική ένταξης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ (διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Γεωστρατηγικών Ερευνών και Εξωτερικής Πολιτικής του υπουργείου Εξωτερικών σε συνεργασία με το George Marshall Center EuropeanCenter for Security Studies) ανέφερε ότι είναι σημαντικό οι δύο χώρες να καθιερώσουν μία ανοιχτή σχέση και η Ελλάδα να αναγνωρίσει και να στηρίξει τη νέα συγκυρία στην πΓΔΜ.

Μποϊκοτάζ στα προϊόντα εδώ και τώρα: Εξαφάνισαν τους Σταυρούς από τις Εκκλησίες της Σαντορίνης οι Γερμανοί του Lidl (Φώτο)

«Σκανδαλίστηκα από τα μαγαζιά Lidl που για να πουλήσουν τα ελληνικά προιόντα τους σβήνουν πάνω στις φωτογραφίες της Ελλάδας ένα μέρος του τοπίου της και της κουλτούρας της », μας γράφει το βράδυ της Τρίτης ο Antoine από το Βέλγιο, μέσω της πορτοκαλί γραμμή Alertez-nous. « Σας αφήνω να δείτε τις φωτογραφίες », προσθέτει.
Η πρώτη φωτογραφία δείχνει ένα από τα πιο ωραία ελληνικά τοπία ημιεμβληματικό. Δεν είναι η Ακρόπολη αλλά βέβαια είναι μια μικρή εκκλησία ορθόδοξη όπου το έντονο μπλε των τρούλων είναι σε contraste με το λευκό των τοίχων της και που βρίσκεται στην πλευρά ενός βράχου στο νησί της Σανατορίνης, αληθινό μικρό κόσμημα της Μεσογείου.