Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Όλοι φακελωμένοι! Πότε θα κυκλοφορήσουν οι νέες ταυτότητες με μικροτσίπ

Θέμα χρόνου θεωρείται πλέον η αλλαγή των δελτίων ταυτότητας, έπειτα από δύο και πλέον χρόνια αναμονής και σεναρίων για τον ακριβή χρόνο έκδοσής τους.
Δύο ομάδες ειδικών έχουν επεξεργαστεί τόσο τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θα διέπουν τις νέες ταυτότητες όσο και το νέο νομοθετικό καθεστώς που θα ισχύσει μετά και την έκδοσή τους.
Ωστόσο, «πονοκέφαλο» φαίνεται πως προκαλεί στην κυβέρνηση το θέμα της έκδοσης, καθώς το κόστος τους θεωρείται ιδιαίτερα μεγάλο.

O πρόεδρος της Αργεντινής αναμένει ότι θα βρεθεί σύντομα το χαμένο υποβρύχιο

Ο πρόεδρος της Αργεντινής Μαουρίσιο Μάκρι δήλωσε σήμερα ότι το Πολεμικό Ναυτικό της χώρας και οι ξένες δυνάμεις, που συνδράμουν, θα συνεχίσουν τις έρευνες για το υποβρύχιο, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί εδώ και εννέα ημέρες, ενώ τόνισε ότι ο ίδιος αναμένει πως το υποβρύχιο θα βρεθεί εντός των επόμενων ημερών.
Ο επικεφαλής του κράτους της Αργεντινής υπογράμμισε πως αξιώνει να διεξαχθεί μια «σοβαρή και εις βάθος» έρευνα προκειμένου να «μαθευτεί η αλήθεια» για το υποβρύχιο San Juan, με το 44μελές πλήρωμα.

ΘΡΙΛΕΡ με Τούρκους διπλωμάτες που εξαφανίστηκαν από την Ελλάδα… (ΦΩΤΟ)

Συναγερμός έχει σημάνει στις τουρκικές αρχές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Hurriyet, που αναφέρει ότι από τα μέσα Νοεμβρίου αγνοούνται ο Τούρκος υποπρόξενος στην Κομοτηνή, Νταβούτ Οτζάκ και η σύζυγός του, Ντεριά.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Hurriyet, το ζευγάρι ταξίδεψε στις 14 Νοεμβρίου μέσω Ηγουμενίτσας στην Ιταλία, ενώ άγνωστο παραμένει εάν μαζί τους είναι και τα δύο παιδιά τους.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα Android σας εξακολουθούν να σας παρακολουθούν όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες!

Ακόμα και τα Android τηλέφωνα που έχουν επαναφερθεί στις εργοστασιακές ρυθμίσεις τους, μπορούν να ενημερώσουν την Google για το πού βρίσκεστε.

Η Google συλλέγει τοποθεσίες τηλεφώνων Android ακόμη και όταν οι υπηρεσίες τοποθεσίας είναι απενεργοποιημένες, αποκάλυψε μία έρευνα.Η δημοσίευση στο διαδίκτυο από την Quartz διαπίστωσε ότι τα τηλέφωνα Android συλλέγουν τις διευθύνσεις κοντινών ιστών στα κινητά τηλέφωνα και τους αποστέλλουν πίσω στην Google.

Ναυτικό Αργεντινής: «Το 44μελές πλήρωμα του υποβρυχίου σκοτώθηκε κατά την έκρηξη που έγινε σε βάθος 200 μέτρων»

Δεν υπάρχουν πια ελπίδες ότι το 44μελές πλήρωμα του αργεντίνικου υποβρυχίου θα βρεθεί ζωντανό, παρ’ότι οι έρευνες συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό. Η επιβεβαίωση από το πολεμικό ναυτικό της Αργεντινής πως σημειώθηκε έκρηξη κατά τις πρώτες ώρες εξαφάνισής του από τα ραντάρ, αν και δεν θεωρείται 100% εξακριβωμένη, έφερε πόνο και δάκρυα στους συγγενείς που από την περασμένη Τετάρτη αγωνιούσαν για νέα των δικών τους ανθρώπων.
«Οι ελπίδες ότι μπορεί να βρεθούν ζωντανά τα 44 μέλη του πληρώματος έχουν διαλυθεί, αφού το ναυτικό ανακοίνωσε ότι έχει εντοπιστεί έκρηξη», μεταδίδει στο ρεπορτάζ του το BBC και εστιάζει στον ανθρώπινο πόνο αλλά και την οργή, που διαδέχθηκαν τα νέα.

Ελικόπτερα Chinook: 'Εφτασαν τα "δώρα" του "θείου Σαμ"

Τα "δώρα" του "θείου Σαμ", τα τρια νέα ελικόπτερα τύπου CH-47D Chinook, αφίχθηκαν σήμερα στο λιμάνι του Πειραιά.Μαζί με τα ελικόπτερα απεστάλησαν και  2 εξομοιωτές πτήσης από τις ΗΠΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης σχετικής LOA.