Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2017

ΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΑΝ ΠΗΓΕΣ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ

Πολύς ντόρος και διαφήμιση από τον τύπο για το ηλεκτρονικό εισιτήριο που σταθερά επιβλήθηκε στον τομέα των δημόσιων μεταφορών το τελευταίο διάστημα. Παρουσιάζεται ως η πανάκεια που θα εξαλέιψει την εισιτηριοδιαφυγή και το φαινόμενο της διακίνησης πλαστών ή κλεμμένων εισιτηρίων. Λές και οι συγκοινωνίες φτιάχθηκαν με τα λεφτά κάποιου επενδυτή- κερδοσκόπου και όχι με το αίμα και τον ιδρώτα του φορολογούμενου λαού και την εντιμότητα των εργαζομένων σε αυτές.
Αυτό το αγαθό λοιπόν της δημόσιας συγκοινωνίας που η πολιτεία έχει καθήκον να είναι φθηνό και προσιτό μέσο λαϊκής χρήσης, βλέπουμε να μετατρέπεται σε » προϊόν» , που πλασάρεται και πωλείται με όρους μάρκετινγκ, προετοιμάζοντας το έδαφος για την ιδιωτικοποίηση του συνόλου των συγκοινωνιών Αθηνών μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

Κάμερα κατέγραψε πρωτοφανή δραστηριότητα από εξωγήινους



Μπορεί να είναι ένα βίντεο μόλις 30 δευτερολέπτων, όμως μετρά εκατοντάδες προβολές και αναδημοσιεύσεις. Ο λόγος; Το βίντεο που κατέγραψε κάτοικος του Νεπάλ δείχνει μια πρωτοφανή εξωγήινη δραστηριότητα.
Αρχικά, ένα μπλε αντικείμενο στον ουρανό τράβηξε τα βλέμματα των κατοίκων του Νεπάλ. Λίγο αργότερα όμως, έρχεται και το αποκορύφωμα…

Πότε ένα έγγραφο είναι Απόρρητο – Δείτε όλες τις διαβαθμίσεις

Για μία ακόμη φορά στην μακρόχρονη ύπαρξη του ελληνικού κράτους και του πολιτικού του βίου, γίνεται αναφορά σε…απόρρητα έγγραφα.
Η δημοσιοποίησή τους μάλιστα, σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία που υπενθύμισε το
υπουργείο Εξωτερικών τιμωρείται και με πολυετή φυλάκιση.Τα παλιότερα δε χρόνια η ποινή, ανάλογα με την διαβάθμιση, έφτανε ακόμα και στην ποινή του θανάτου.
Πόσες διαβαθμίσεις απορρήτων υπάρχουν όμως και τι σημαίνει η κάθε μία, τουλάχιστον στην Ελλάδα;

«Αντάρτικο» από την Ιταλία! «Όχι» στην Κομισιόν για έκτακτα μέτρα

«Η Ιταλία δεν πρόκειται να εγκρίνει έκτακτα οικονομικά μέτρα, υπάρχει ανάπτυξη». Αυτό διεμήνυσαν στην Κομισιόν τόσο ο πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι όσο και ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Το δημόσιο χρέος της Ιταλίας ξεπερνά το 130% του ΑΕΠ.
Παρά τις ανησυχίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το ύψος του ιταλικού δημοσίου χρέους και τη διαπίστωση ότι η πραγματική μείωσή του δεν ανταποκρίνεται στις δεσμεύσεις της ιταλικής κυβέρνησης, η Ρώμη αποκλείει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να λάβει έκτακτα οικονομικά μέτρα.

25/11/1942 Επιχείρηση «Γοργοπόταμος»

Κορυφαία αντιστασιακή πράξη κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής. Υπήρξε αποτέλεσμα της συνεργασίας των δύο μεγαλύτερων αντιστασιακών οργανώσεων, του ΕΛΑΣ και του ΕΔΕΣ, υπό την υψηλή καθοδήγηση βρετανών κομάντος.
Στις 29 Σεπτεμβρίου 1942 μία ομάδα αποτελούμενη από δώδεκα κομάντος, με επικεφαλής τον συνταγματάρχη Έντι Μάιερς και τον ελληνομαθή ταγματάρχη Κρις Γουντχάουζ, έπεσε με αλεξίπτωτα στην περιοχή της Γκιώνας. Ανάμεσά τους ήταν ο Ελλαδίτης Θεμιστοκλής Μαρίνος κι ένας Κύπριος με το κωδικό όνομα «Γιάννης». Σκοπός τους, να έλθουν σε επαφή με έλληνες αντάρτες και να υλοποιήσουν την «Επιχείρηση Χάρλινγκ», που είχε σχεδιάσει το Συμμαχικό Στρατηγείο στο Κάιρο.

Τρινακρία

Το σύμβολο που βλέπαμε στην σειρά «Μάγισσες» είναι πολύ αρχαίο και ονομάζεται τρινακρία. Την εποχή του Χαλκού στην Ευρώπη χρησιμοποιούνταν για να δείχνει την θέση του ήλιου στον ουρανό (ανατολή, ζενίθ και ηλιοβασίλεμα) καθώς και τις σεληνιακές φάσεις. Επίσης, συμβόλιζε και τους κύκλους της φύσης. Το σύμβολο ήταν δημοφιλές μεταξύ των Κελτών και των Σκανδιναβών.

Διαβάστε όλο το άρθρο: http://www.tilestwra.com/12-symvola-pou-erminia-tous-echi-erminefti-telios-lathos/
Το σύμβολο που βλέπαμε στην σειρά «Μάγισσες» είναι πολύ αρχαίο και ονομάζεται τρινακρία. Την εποχή του Χαλκού στην Ευρώπη χρησιμοποιούνταν για να δείχνει την θέση του ήλιου στον ουρανό (ανατολή, ζενίθ και ηλιοβασίλεμα) καθώς και τις σεληνιακές φάσεις.