Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

EKTAKTO! Γέφυρες πολέμου έστησε η Άγκυρα στον Έβρο – Αιφνιδιαστική άσκηση υλοποιούν οι Τούρκοι Πεζοναύτες – Πολεμικές προετοιμασίες

Σκηνικό πολέμου στον Εβρο. Τούρκικα άρματα μάχης, καθώς και δυνάμεις του στρατού πέρασαν τις όχθες του ποταμού στα σύνορα με την Ελλάδα, στο πλαίσιο άσκησης για την επιχειρησιακή Το σενάριο της άσκησης «σημαδεύει» ξεκάθαρα την Ελλάδα μιας και αναφέρει « επίθεση των τουρκικών δυνάμεων  σε μια χώρα πέρα από τη λίμνη με σκοπό την μεταφορά όσο τον δυνατόν περισσότερων οχημάτων και αρμάτων μάχης  σε μικρό χρονικό διάστημα ( Πιο πέρα είναι μόνο ο Έβρος η ποταμός μαρίτσα) .ετοιμότητα των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Ετσι λοιπόν, έχουμε  ένα ακόμη κρεσέντο πιέσεων και πολεμικής προπαγάνδας  …στην «αδύναμη» κατά τα φαινόμενα  ελληνική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία έχασε τα « αυγά και τα πασχάλια» στο Αιγαίο και την Κύπρο.

 Αιφνιδιαστικά σήμερα  η  55η τουρκική διοίκηση Μηχανικού της ομώνυμης Ταξιαρχίας διεξάγει άσκηση προσομοίωσης διάβασης του ποταμού Έβρου, σε λίμνη   με την ευρεία  συμμετοχή 197 Τούρκων στρατιωτικών και 61 στρατιωτικών οχημάτων, συμπεριλαμβανομένων  ΤΟΜΑ και αρμάτων μάχης.
Ο διοικητής του 5ου Σώματος,  στρατηγός Gürsel Yüz,  και ο επικεφαλής 55ος της διοίκησης  Μηχανικού των Τούρκων Πεζοναυτών συνταγματάρχης Cihan Uzun, ήταν παρόν στην άσκηση .
 Το 5ο Σώμα Στρατού (τουρκικά: 5. Kolordu) είναι σχηματισμός του τουρκικού στρατού. Η διοίκηση του 5ου Σώματος Στρατού (5’nci Kolordu Komutanlığı) εδρεύει στην Τυρολόη και υπάγεται στην 1η Στρατιά.
Το σενάριο της άσκησης «σημαδεύει» ξεκάθαρα την Ελλάδα μιας και αναφέρει « επίθεση των τουρκικών δυνάμεων  σε μια χώρα πέρα από τη λίμνη με σκοπό την μεταφορά όσο τον δυνατόν περισσότερων οχημάτων και αρμάτων μάχης  σε μικρό χρονικό διάστημα ( Πιο πέρα είναι μόνο ο Έβρος η ποταμός μαρίτσα) .

Δεν υπάρχουν σχόλια: