Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Ποια ήταν η Αλεξάνδρα, που το όνομά της έγινε λεωφόρος;

Λεωφόρος Αλεξάνδρας. Ποιος δεν την ξέρει;
Ποιος δεν την έχει περπατήσει, ποιος δεν την έχει οδηγήσει, ποιος δεν έχει πήξει στην κίνησή της, ποιος δεν έχει θαυμάσει τα υπέροχα κτίρια της και το μοναδικό της άνοιγμα – ειδικά στο κατέβασμα από την Κηφισίας προς το κέντρο. Όμως αλήθεια, από που πήρε το όνομά της, το οποίο μάλιστα δεν φέρει μπροστά και κανένα προσδιορισμό.

Σοβαρό επεισόδιο στα Ίμια: Τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής έπεσε επάνω στην Κ/Φ «Νικηφόρος»

Σοβαρό συμβάν σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στα Ίμια. Η Κ/Φ Νικηφόρος ακούμπησε με τουρκικό σκάφος της Ακτοφυλακής.
Για το περιστατικό ενημερώνεται από το πρώτο λεπτό ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος.
Πιο συγκεκριμένα η τουρκική ακτοφυλακίδα -SG που κινούνταν εντός των Εθνικών Χωρικών Υδάτων (οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι πρόκειται για δικά τους χωρικά ύδατα) συγκρούστηκε με την κανονιοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος» η οποία έκανε προγραμματισμένη περιπολία στην περιοχή και προσέγγισε στα Ίμια ακολουθώντας το περιπολικό του τουρκικού Ναυτικού «Köyceğiz».

Προσοχή! Γιατροί συνδέουν την τύφλωση με αυτή τη συνήθεια που όλοι έχουμε…

Οι γιατροί έπαθαν πλάκα όταν δύο γυναίκες 22 και 44 ετών ανέφεραν επανειλημμένα παραστατικά τύφλωσης διάρκειας ως και 15 λεπτών. Μετά από πολλές μαγνητικές, σαρώσεις στην καρδιά και άλλες εξετάσεις χωρίς αποτέλεσμα, οι γιατροί άρχισαν να ερευνούν το ιστορικό των ασθενών.
Οι γιατροί κατάφεραν να συνδέσουν την προσωρινή τύφλωση των γυναικών με την χρήση του κινητού τους πριν πέσουν για ύπνο.
Μία από τις γυναίκες αρνήθηκε να σταματήσει να ελέγχει το κινητό της, ακόμα και μετά την σύνδεση που έκαναν οι γιατροί.
Ένα άρθρο από το ιατρικό περιοδικό New England Journal of Medicine έριξε λίγο φως στο πώς η χρήση του κινητού πριν τον ύπνο προκαλεί αυτή την πάθηση. Και οι δύο γυναίκες έλεγχαν το κινητό τους ενώ ήταν ξαπλωμένες στο πλάι – όπως πολλοί. Σε αυτή την στάση, το ένα μάτι είναι επικεντρωμένο στην οθόνη, ενώ το μαξιλάρι μπλοκάρει την θέα του άλλου ματιού.

ΜΥΘΩΔΙΑ: ΣΤΙΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ (MOVEMENT VII - X)

Σε συνέχεια της Ανάλυσης των στίχων της Μυθωδίας παραθέτω την ερμηνεία των Movement VI - X όπως έγινε από τους ΕΧΕΤΛΑΙΟ και ΠΕΛΑΣΓΟ.



ΜΥΘΩΔΙΑ: Στίχοι και Ανάλυση (Movement IV - VI)

Σε συνέχεια προηγούμενης ανάρτησης σχετικά με την ύπαρξη και ανάλυσης των στίχων της "Μυθωδίας" σύμφωνα με τους ΕΧΕΤΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΕΛΑΣΓΟ, παρουσιάζω την ανάλυση των MOVEMENT IV, V και VI.

ΜΥΘΩΔΙΑ: ΣΤΙΧΟΙ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ (MOVEMENTS I,II, III)

Τον Ιούνιο του 2001, στις 21/6/2001 η εκεί κοντά στο ηλιοστάσιο όταν ο Άρης θα ερχόταν σε σύνοδο (ευθυγραμμιζόταν ) με τις στήλες του Ολυμπίου Διός στην Αθήνα, πραγματοποιήθηκε η συναυλία του Βαγγέλη Παπαθανασίου «ΜΥΘΩΔΙΑ».

Λέγεται ότι την είχε συνθέσει από το ΄93 και ότι την είχε κάπου καταχωνιασμένη, ώσπου η NASA, ζήτησε από διάφορους συνθέτες κάποιο μουσικό θέμα το οποίο θα γινόταν ο ύμνος για την αποστολή ενός δορυφόρου στον Άρη, που θα χαρτογραφούσε τις υπόγειες ποσότητες νερού (πάγου). Υπήρξαν πολλές προσφορές, αλλά επικράτησε η Μυθωδία!!!! Το CD υπάρχει μέσα στον δορυφόρο και παίζει συνέχεια τη μουσική του Βαγγέλη Παπαθανασίου στο Διάστημα.