Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Σε πανικό οι Τούρκοι: Συγκρίνουν τις Fremm με τις δικές του φρεγάτες και βλέπουν το… τεχνολογικό χάος (πίνακας)

Οι Τούρκοι μετά τις συζητήσεις που κάνουν Ελλάδα και Γαλλία για την προμήθεια από το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό των φρεγατών τύπου Fremm, πανικόβλητοι, προχώρησαν ακόμη και στην έκδοση πίνακα στον οποία κάνουν σύγκριση των χαρακτηριστικών των δικών τους φρεγατών με των Γαλλικών.
Η σύγκριση βεβαίως είναι ατυχής, καθώς τα γαλλικά πλοία είναι κατηγορίας stealth και διαθέτουν ένα υπερόπλο που ακούει στο όνομα Scalp Naval.  Με αυτό οι Fremm μπορούν να πλήξουν στόχους στα βάθη της Τουρκίας.
Αν και στα τουρκικά, από τα νούμερα γίνεται εύκολα κατανοητή η υπεροχή των γαλλικών φρεγατών.

Ενισχύεται επειγόντως η αεράμυνα της χώρας: Ραγδαίες εξελίξεις για TOR M-1, OSA-AK, S-300PMU1

Εξελίξεις στο μέτωπο της Εν Συνεχεία Υποστήριξης των αντιαεροπορικών συστημάτων TOR-M1, OSA-AK και S-300PMU1. Σχεδόν ένα χρόνο μετά την υπογραφή της σχετικής διακρατικής συμφωνίας με τη Ρωσία (No. P/1630039040900) ανασυγκροτήθηκε η επιτροπή διαπραγματεύσεων για την επικαιροποίηση, όπως αναφέρεται στην σχετική απόφαση που υπεγράφη από τον Γενικό Διεθυντή της ΓΔΑΕΕ, για την επικαιροποίηση του Τιμοκαταλόγου Έτους 2018.
Όπως επισημαίνεται, στην απόφαση του Γενικού Διευθυντή της ΓΔΑΕΕ, η διεξαγωγή διαπραγματεύσεων με τη Ρωσική πλευρά για την κατάρτιση κοινά αποδεκτού Σχεδίου Τροποποίησης της Διακρατικής Συμφωνίας, σύμφωνα με τις προβλέψεις του άρθρου 21 αυτής.