Κυριακή 4 Μαρτίου 2018

Οριστικό: Δεν πρόκειται να απελευθερωθούν αύριο οι δύο Έλληνες αιχμάλωτοι των Τούρκων

Δεν πρόκειται να απελευθερωθούν άμεσα οι δύο Ελληνες στρατιωτικοί, ο 25χρονος ανθυπολοχαγός  Άγγελος Μητρετώδης και ο 27χρονος λοχίας ΕΠΟΠ, Δημήτρης Κούκλατζης, αμφότεροι στελέχη του Ελληνικού Στρατού, ενημέρωσε την ελληνική πλευρά, πηγή πρεσβείας δυτικού κράτους, το οποίο έχει αναλάβει διαμεσολαβητικό ρόλο στην υπόθεση.

Η όλη προσπάθεια διαμεσολάβησης είχε «παγερή» υποδοχή από την Αγκυρα και πλέον είναι σαφές ότι μπαίνουμε σε μία περιπέτεια η οποία δεν ξέρουμε πού και πώς θα καταλήξει.
Η διερευνητική επιχείρηση διακρίβωσης των τουρκικών προθέσεων προσέκρουε επάνω στην φράση «Οτι προβλέπεται θα γίνει, δεν μπορούμε να επέμβουμε στην ανεξάρτητη δικαιοσύνη» και είναι «copy paste» της απάντησης που δίνει η ελληνική πλευρά στο πάγιο αίτημα της Τουρκίας για την έκδοση των 8 Τούρκων φυγάδων στρατιωτικών, μετά το πραξικόπημα.

Τι (ήταν) ειναι το σχέδιο Bαριοπούλα (ΒΑLYOZ) (VIDEO EΠΕΞΗΓΗΣΗ)

Η "Επιχείρηση Βαριοπούλα" χρονολογείται από το 2003, πιστεύεται ότι περιλάμβανε σχέδια για την τοποθέτηση βομβών σε ιστορικά τεμένη, την πρόκληση έντασης με την Ελλάδα και την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ώστε να επέμβει ο στρατός.
Το σχέδιο αρχικά αποκαλύφθηκε το 2010 με ντοκουμέντα που είχε δημοσιεύσει η τουρκική εφημερίδα Taraf. Στα ντοκουμέντα, αποκαλύπτονταν πως πολλοί αξιωματικοί του τουρκικού στρατού είχαν καταστρώσει σχέδιο συνωμοσίας εναντίον της κυβέρνησης Ερντογάν που είχε στόχο την άμεση ανατροπή του με βίαιο τρόπο. Τα ντοκουμέντα, αφορούσαν από μια άσκηση που είχε πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη και όλες οι λεπτομέρειες του σχεδίου είχαν καταγραφεί. Τα περισσότερα έγγραφα για το σχέδιο είχαν βρεθεί σε έφοδο της αστυνομίας στη βάση του τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού του Γκιόλτζουκ.

Περίεργες τουρκικές κινήσεις στην Κύπρο – Ενισχύονται οι κατοχικές μονάδες Πυροβολικού

Το σκηνικό της έντασης με την Ελλάδα και την Κύπρο κλιμακώνει διαρκώς η Τουρκία, αυξάνοντας αλλά και αναβαθμίζοντας τις προκλήσεις της στην κυπριακή ΑΟΖ, στο Αιγαίο και στη Θράκη.
Μετά τις καθημερινές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από αεροσκάφη της Τουρκικής Πολεμικής Αεριοπορίας, τη διεμβόλιση πλοίου του ελληνικού λιμενικού στα Ίμια και τις πειρατικές ενέργειες με τις οποίες ματαίωσε το ενεργειακό πρόγραμμα της Κυπριακής Δημοκρατίας στο «οικόπεδο 3» παρεμποδίζοντας το γεωτρύπανο Saipem 12000 της ιταλικής εταιρεάις ΕΝΙ, της Κυπριακής ΑΟΖ, η Τουρκία ενισχύει τις υπάρχουσες μονάδες πυροβολικού στα κατεχόμενα και συγκεκριμένα στο Κιόνελι, στον Άγιο Βασίλειο, στην Κυθρέα και την Άσσια με νέα αυτοκινούμενα πυροβόλα 155 χιλ.