Τετάρτη 2 Μαΐου 2018

Συνελήφθη Τούρκος στον Έβρο από Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς

Ο S&P υποβάθμισε το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας!

Σε ανακοίνωσή του με την οποία αιτιολόγησε την απόφαση αυτή, ο S&P επικαλέστηκε ανησυχίες για την προοπτική του πληθωρισμού, εν μέσω μαζικών εκποιήσεων της λίρας, του τουρκικού νομίσματος
Προχωρώντας σε μια απροσδόκητη κίνηση, ο οίκος αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας Standard & Poor's υποβάθμισε την Τρίτη, στέλνοντας ακόμη πιο βαθιά στο πεδίο των «σκουπιδιών» -των τοποθετήσεων που δεν θεωρούνται επενδύσεις- το αξιόχρεο των κρατικών ομολόγων της Τουρκίας.

Στο $1,528 δισ. το κόστος της αναβάθμισης των F-16

Πρωτοφανές deal - Μέχρι το 2020 η Ελλάδα συμφώνησε να πληρώσει $669 εκατ, δηλ. το 44% του συνολικού τιμήματος - Το 2028, με την παράδοση του 85ου εκσυγχρονισμένου μαχητικού, προβλέπεται και η οριστική αποπληρωμή του προγράμματος - Στα €180 εκατ. κατ' έτος αυξήθηκε το ποσό που θα καταβληθεί στις ΗΠΑ την πρώτη τριετία
Στο ποσό του 1.528.115.956 δολάρια (1.232.351.577 ευρώ με βάση τη σημερινή ισοτιμία €/$) οριστικοποιήθηκε το ύψος του προγράμματος αναβάθμισης των μαχητικών αεροσκαφών F-16, το οποίο θα αποπληρωθεί κατά τα έτη 2018-2028.

Η ΕΕ θέλει να απαγορεύσει τα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης

Ρυπαίνουν τις θάλασσες, σκοτώνουν τα ζώα και θεωρούνται μάστιγα των μελλοντικών γενεών

Τα πλαστικά απόβλητα ρυπαίνουν τις θάλασσες, σκοτώνουν τα ζώα και θεωρούνται μάστιγα των μελλοντικών γενεών. Τώρα, η ΕΕ επεξεργάζεται ένα ριζοσπαστικό σχέδιο: για παράδειγμα, τα πλαστικά πιάτα μιας χρήσης δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχουν στο μέλλον, όπως γράφει το Der Spiegel.

Ο ταφος του Κωνσταντινου Καραθεοδωρη στο Μοναχο.

Ο ταφος του Κωνσταντινου Καραθεοδωρη στο Μοναχο.


Ο Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή (Βερολίνο, 13 Σεπτεμβρίου 1873 – Μόναχο, 2 Φεβρουαρίου 1950) ήταν Έλληνας μαθηματικός , που διακρίθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο Καραθεοδωρή ήταν γνωστός εκτός Ελλάδας ως Konstantin Carathéodory και συχνά αναφέρεται ως Καραθεοδωρής. Το επιστημονικό έργο του Κωνσταντίνου Καραθεοδωρή επεκτείνεται σε πολλούς τομείς των Μαθηματικών, της Φυσικής και της Αρχαιολογίας. Είχε σημαντικότατη συνεισφορά ιδιαίτερα στους τομείς της πραγματικής ανάλυσης, συναρτησιακής ανάλυσης και θεωρίας μέτρου και ολοκλήρωσης. Τα περισσότερα έργα του τα έγραψε στα γερμανικά.