Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Τα θρυλικά ορυχεία του Βασιλιά Σολομώντα

Μια αποστολή του Ορυκτολογικού Μουσείου του Μπόχουμ της Δυτικής Γερμανίας είχε αναλάβει μια εκτεταμένη εξερεύνηση των ορυχείων της Κοιλάδας της Τίμνα, στο νότιο Ισραήλ. Η αποστολή αυτή είχε προκαλέσει το ενδιαφέρον όλου του κόσμου και όχι μόνο των ειδικών, επειδή πιστευόταν ότι στην ίδια περιοχή ο Βασιλιάς Σολομώντας είχε τα περίφημα ορυχεία χαλκού.
Το έργο της αποστολής είχε προκαλέσει συγκίνηση στους μελετητές της Βίβλου. Γι’ αυτό, άλλωστε, είχε αναχωρήσει από το Μπόχουμ για το Ισραήλ και μια άλλη αποστολή, αποτελούμενη από είκοσι ειδικούς, ανάμεσα στους οποίους περιλαμβάνονταν μεταλλειολόγοι, μεταλλουργοί, αρχαιολόγοι και ειδικευμένοι οδηγοί ορυχείων. Οι δυο αυτές επιστημονικές ομάδες απαιτούσαν μεγάλα χρηματικά ποσά, ώστε να προχωρήσουν στο έργο τους και τη χρηματοδότησή τους την είχε αναλάβει η γερμανική Βιομηχανία.

Η ιστορία της Αμίνας

Η Αμίνα ήταν η κόρη ενός Δρούσου πάστορα από το Λίβανο. Από μικρή ήταν πάντοτε μελαγχολική και συχνά έκλαιγε χωρίς προφανή αιτία.
Όταν έγινε 16 ετών, οι γονείς της την πήγαν στον Σεΐχη Σαάντ. Εκεί η Αμίνα άνοιξε την καρδιά της. “Δεν είμαι η Αμίνα! Είμαι η γυναίκα του Μπέη του Σεμλάν και με δολοφόνησε ο άντρας μου πριν έξι χρόνια. Με πυροβόλησε, καθώς επέστρεφα σπίτι μου, για να με ξεφορτωθεί”.

Οι Αρχαιοαστροναύτες

Τον Απρίλιο του 1962, ο Σοβιετικός επιστήμονας Αλεξάντερ Καζαντσέφ οργάνωνε μία αποστολή στη Σαχάρα, με σκοπό το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ, το οποίο βασιζόταν στην ακόλουθη καταπληκτική υπόθεση: επισκέπτες από άλλους κόσμους είχαν ήδη έρθει στον πλανήτη μας σε διάφορες εποχές της Ιστορίας.

Μυστηριώδη ιπτάμενα αντικείμενα πάνω από το Βελγικό Κονγκό, το 1954

Στις 19 Οκτωβρίου του 1954, τηλεγράφημα από τις Βρυξέλλες ανέφερε ότι υπήρχαν πληροφορίες πως πάνω από το Βελγικό Κονγκό (σημερινή ονομασία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό), στην Κεντρική Αφρική,

Έτοιμος να τοποθετηθεί... αλλού ο «Κόκκινος Φύλακας» - Τι είπε ο δημιουργός του

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργίου είπε «η τέχνη πρέπει να καταθέτει ιδέες και να δίνει στο πολίτη την δυνατότητα να βλέπει τον κόσμο και διαφορετικά από ότι έχει συνηθίσει να τον βλέπει. Έχουμε κενό παιδείας στα εικαστικά. Ένα έργο τέχνης σε δημόσιο χώρο προσφέρει στο πολίτη σε αυτή την δύσκολη περίοδο μια εικόνα ανάσας». 

Στο καλό κε Διοικητά της ΕΛΔΥΚ... Σε ευχαριστούμε!

Πέρασαν 20 μήνες, από την μέρα που την Διοίκηση της Ελληνικής Δύναμης Κύπρου, την ανέλαβε ένας Συνταγματάρχης προερχόμενος από τις Καταδρομές ονόματι Προκόπης Μαυραγάνης, ο οποίος έμελλε να βάλει την δική του σφραγίδα στην Ιστορία του Ελληνικού Συντάγματος, το οποίο έχει αναλάβει την προστασία του νησιού, για λογαριασμό του Ελλαδικού Κράτους, με βάση την Συνθήκη της Ανεξαρτησίας του.

Είκοσι ολόκληροι μήνες, τέσσερις λιγότεροι από όσοι προβλέπονται και αυτό λόγω της πρόσφατης προαγωγής
του κατ’εκλογήν στον βαθμό του Ταξιάρχου και την νέα τοποθέτησή του ως Διοικητή της 13ης Διεύθυνσης Ειδικών Επιχειρήσεων – «Ιερός Λόχος», του Γενικού Επιτελείου Στρατού.

Φυλάκιση, πρόστιμο & απέλαση για τον Τούρκο που πέρασε τα σύνορα στον Εβρο

Ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 1.500 ευρώ επέβαλε το δικαστήριο Ορεστιάδας σήμερα στον Τούρκο που πέρασε χθες τα σύνορα με το εκσκαπτικό του μηχάνημα.
Ο Τούρκος θα παραμείνει κρατούμενος στο αστυνομικό τμήμα Ορεστιάδας μέχρι να εφαρμοστεί η απόφαση για την απέλασή του, κάτι το οποίο, σύμφωνα με τον δικηγόρο του, θα γίνει μέσα στο επόμενο διήμερο.

Κι όμως υπάρχει ήλιον στο Διάστημα

Μια διεθνής αστρονομική ομάδα ανίχνευσε για πρώτη φορά το αδρανές αέριο ήλιο στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη. Η ατμόσφαιρα σχηματίζει ένα είδος ουράς σαν κομήτη και μέσα σε αυτήν εντοπίσθηκαν άφθονα άτομα του χημικού στοιχείου ηλίου.
Η ανίχνευση -που ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στη μελέτη των εξωπλανητικών ατμοσφαιρών- έγινε με τη βοήθεια του αμερικανικού διαστημικού τηλεσκοπίου «Χαμπλ» στον εξωπλανήτη WASP-107b σε απόσταση 200 ετών φωτός από τη Γη, στην κατεύθυνση του αστερισμού της Παρθένου.
Ο εξωπλανήτης αυτός είχε ανακαλυφθεί το 2017 και τώρα ανιχνεύθηκαν μεγάλες ποσότητες ηλίου στο ανώτερο τμήμα της ατμόσφαιράς του. Μάλιστα, είναι τόσο ισχυρό το σήμα του ηλίου, που οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η ανώτερη ατμόσφαιρα του πλανήτη εκτείνεται δεκάδες χιλιάδες χιλιόμετρα στο διάστημα.

Τουρκία: Απέλυσαν 300 πιλότους F-16 και “τρέχουν” να αγοράσουν αντιαεροπορικά

Η Τουρκία “καίγεται” να κλείσει την “μαύρη τρύπα” που έχει στην αεράμυνά της με S-400 ή δυτικού τύπου αντιαεροπορικά-αντιπυραυλικά συστήματα, εν μέρει και λόγω της απόλυσης 300 πιλότων που πετούσαν με F-16!
Αυτή την άποψη υποστηρίζει σε άρθρο του για το National Interest, ο Michael Peck.
Σύμφωνα με όσα γράφει “οι πιλότοι των μαχητικών αεροσκαφών κοστίζουν πολλά. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ εκτιμά ότι η εκπαίδευση ενός νέου πιλότου για να πετάξει αεροπλάνο όπως το F-35 κοστίζει 11 εκατομμύρια δολάρια. Και αυτό το ποσό δεν αντικατοπτρίζει την ανεκτίμητη εμπειρία ενός βετεράνου πιλότου που πετά εδώ και χρόνια.

Χτύπημα-αντίποινα των Anonymous Greece στην Τουρκία: Χρησιμοποίησαν 13.000 τουρκικά ρούτερ και σέρβερ για να επιτεθούν σε τουρκικό κανάλι

Ακόμη ένα ισχυρό χτύπημα για την Τουρκία από την ομάδα των Ελλήνων χάκερ.
Έχουμε περάσει σε μια εποχή γεμάτη εντάσεις ανάμεσα στις δύο γειτονικές χώρες. Οι προκλήσεις «δίνουν και παίρνουν» και ενώ οι φήμες για πόλεμο πληθαίνουν, ένας άλλου είδους «πόλεμος» εκτυλίσσεται.
Στον κυβερνοχώρο, εκεί όπου οι δυνατότητες των διαδικτυακών «όπλων» μπορούν να προκαλέσουν μεγάλες τεχνολογικές, οικονομικές και φυσικές καταστροφές, Έλληνες και Τούρκοι χάκερ ανταλλάσσουν δυνατά χτυπήματα.
Δεν θα έμενε για πολύ αναπάντητο το τελευταίο χτύπημα ομάδας Τούρκων χάκερ στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ). Οι Anonymous Greece σχεδίασαν και ετοίμασαν άμεσα την αντεπίθεσή τους.