Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΑΝΟΠΑΙΑ ΑΤΡΑΠΟΣ:ΑΠΟΚΡΥΦIΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΚΑΙ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΣΕ ΤΟΙΧΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΜΕΡΟΣ Ε’



ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ/ΠΑΠΑΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ
(ΠΕΝΤΑΛΦΑ ΜΕ ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ)

Η Απολλώνια αισθητική είναι πάντοτε αντίθετη με την Κρόνια αισθητική και το Κρόνιο σκεπτικό.  Οι Αρχαίοι Ελληνες ποτέ δεν έχτιζαν ένα ιερό, ενα θέατρο, ενα σχολείο που να μηνέδενεαπόλυτα με την Φύση, να φαίνεται τέλεια γεωμετρικά και ναξεκουράζειτο μάτι. Κάθε τι που δημιουργούσαν τηρούσε το ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ, δηλαδή την αποφυγή της υπερβολής! Κάθε τι που υπήρχε γύρω τους ήθελαν να  τηρεί απόλυτα  την αρμονία και την μουσική. Η Απολλώνια αισθητική όταν υπάρχει γύρω σου σε βοηθάει να έρθεις κοντά με το ΠΑΝ,να αναπτυξεις την δημιουργικότητά σου να κατανοήσεις και να γευτείς την μυστική νομοτέλεια του Σύμπαντος. Τα αρχαία οικοδομήματα ήταν παντοτε διακοσμημένα με σύμβολα και παραστάσεις εμπνευσμένα από τη Φύση, το Φώς, τη Μουσική, τη Δημιουργία.Τετοια συμβολα ήταν ο μαίανδρος, ο ρόδακας, η σπείρα που συμβολίζει την δημιουργία και άλλα πολλά.



ΟΔΟΣ ΛΕΠΕΝΙΩΤΟΥ
(ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΜΕΤΑΤΡΟΝ)

ΟΔΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗ 10
(ΑΝΑΠΟΔΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ,666 ΚΑΙ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ Α/b/AM)

Μπορεί κανείς να βρει λογικές συσχετίσεις στην απόκρυφη γεωμετρία και την αριθμητική,  με ρίζες στην πυθαγόρεια γεωμετρία, τον νεοπλατωνισμό, τον καβαλισμό,,τον ερμητισμό, την θεοσοφία κ.ά. Παρόλο που στις διάφορες απόκρυφες γεωμετρίες δεν υπάρχει μία συγκεκριμένη ερμηνεία για τα σύμβολα,, υπάρχουν όμως κοινά νήματα και είναι δυνατόν να εξαχθούν ενδιαφέροντα συμπεράσματα. Οι απόκρυφη γεωμετρία και μαθηματικά, επιχειρούν να ταξινομήσουν την σημασία των αριθμών, την σχέση τους με τα αντίστοιχα κανονικά σχήματα και να εξετάσουν έτσι τους Κοσμικούς νόμους που διέπουν το σύμπαν. Πολλά καλλιτεχνήματα και οικοδομήματα ακολουθούν στην σύνθεσή τους αρχές από τις απόκρυφες (Πυθαγόρειες)  επιστήμες.




ΟΔΟΣ ΣΑΡΡΗ
(ΑΠΟΚΡΥΦΙΣΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΛΑ)





ΟΔΟΣ ΩΡΙΓΕΝΟΥΣ

ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΗ 360 ΜΟΙΡΩΝ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ!
ΟΔΟΣ ΕΡΕΣΣΟΥ
Η ΜΟΡΑ?

                                                     ΟΔΟΣ ΣΑΡΡΗ
(ΚΑΒΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΄΄ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ΄΄)

Η Κρόνια αισθητική είναι εκείνη που προσπαθεί να συντηρήσει το ανθρώπινο γένος στο κατώτατο σημείο του σιδηρούν γένους όπου είμαστε τώρα και να μην επιτρέψει την ανέλιξη, την ένωσή του δηλαδη με το  ΘΕΙΟΝ ΠΝΕΥΜΑ. Πολλές φορές οι οπαδοί της Κρόνιας θρησκείας χτίζουν μνημεία, σχηματίζουν επικίνδυνα αποκρυφιστικά σύμβολα , τριγωνίζουν περιοχές, κάνουν θυσίες  θυμίζοντάς μας ότι είναι εδώ για να μας ελέγχουν. Τέτοια ισχυρά σύμβολα που μας επηρεάζουν ακόμα και όταν ειναι στο οπτικό μας πεδίο χωρίς να το γνωρίζουμε, δρώντας στο υποσυνείδητο, είναι ο ΚΥΒΟΣ του ΚΡΟΝΟΥ, ο ΟΥΡΟΒΟΡΟΣ ΟΦΗΣ, οι ΟΒΕΛΙΣΚΟΙ,ΤΟ ΕΞΑΓΩΝΟ  Ή ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ, Η ΠΕΝΤΑΛΦΑ κ.α τα οποία τα συναντάμε πλέον πολύ συχνά γύρω μας ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΜΕΣΑ ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΣΤΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

Ο ΚΥΒΟΣ ΤΟΥ ΚΡΟΝΟΥ ΣΕ ΠΟΛΕΙΣ ΥΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
                                                           
ΜΕΚΚΑ

ΛΟΝΔΙΝΟ
ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΝΟΥΒΙ,ΘΕΟΥ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΙΑΚΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

 ΟΒΕΛΙΣΚΟΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΛΑΝΗΤ
Ο ‘’ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ’’ ΟΡΕ
ABC PROJECT (ATHENS_BERLIN_CAEN)
Ο εν λόγω ‘’ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗΣ’’ ‘’ΔΙΑΚΟΣΜΕI’’ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ  ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΕΚΑΔΩΝ ΑΛΛΩΝ ΠΟΛΕΩΝ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΝΑΠΑΡΙΣΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΟΥΡΟΒΟΡΟ ΟΦΗ ΚΑΙ THN ΚΟΣΜΟΓΟΝΙΚΗ  ΘΕΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ QUETZALCOATL(ΦΤΕΡΩΤΟ ΕΡΠΕΤΟ), ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ABC PROJECT, (ΔΕΣ 1ο μέρος).  Παρακάτω είναι ο σύνδεσμος του ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΟΥ ΕΘΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ(!) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ''Aesthetics of Crisis'' /aestheticsofcrisis.org/ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟ ABC PROJECT. Το συγκεκριμένο ερευνητικό πρόγραμμα όπως υποστηρίζει, έχει σκοπό να κατανοήσει και να καταγράψει τον αντίκτυπο της παγκοσμιοποίησης στην αστική ανάπτυξη, την οπτική αισθητική και τα κοινωνικά ρεύματα εν καιρώ κρίσης. Γιατί όμως στο μπλόγκ του ο ΟΡΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΞΑΓΩΝΙΖΕΙ ΠΟΛΕΙΣ? ''You can see his Quetzalcoatl carved wood, then pasted on the walls to the six corners of the hexagon (Paris, Lille, Marseille, Montpellier, Toulouse, Bordeaux, Lyon ...) and abroad (Athens, Barcelona, Berlin, Bilbao, Brussels, Hamburg, London, Mexico City, Vancouver)'' http://www.artore.org/index.php?pages/Biographie . Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΥΤΗ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΤΟ ΕΞΑΓΩΝΟ ΑΣΤΕΡΙ(ΑΣΤΡΟ ΤΟΥ ΔΑΥΙΔ) ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΚΛΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΟΛΩΜΟΝΙΚΗ. ΕΠΙΣΗΣ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΗΣ ΜΑΥΡΗΣ ΓΑΤΑΣ.
Ο ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΣΗΜΟΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΕΣΗ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΚΑΘΩΣ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΜΑΓΙΣΣΕΣ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ ΜΑΥΡΕΣ ΓΑΤΕΣ. Η ΜΟΙΡΑ ΤΟΥΣ ΗΤΑΝ ΦΡΙΧΤΗ ΚΑΘΩΣ  ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΙΕΡΑ ΕΞΕΤΑΣΗ ΕΚΑΙΓΑΝ ΤΙΣ ΜΑΥΡΕΣ ΓΑΤΕΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ! ! ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΧΟΥΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΟΙ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ ΜΑΥΡΩΝ ΓΑΤΙΩΝ ΓΙΑΤΙ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΘΥΣΙΑ ΣΕ ΤΕΛΕΤΕΣ ΜΑΥΡΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ!
ΟΔΟΣ ΜΠΕΝΑΚΗ(QUETZALCOATL ΜΕ ΜΑΥΡΕΣ ΓΑΤΕΣ)

ΟΔΟΣ ΑΙΟΛΟΥ
 ‘’ΚΡΥΜΜΕΝΟ΄΄ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΤΟΙΧΟΥ QUETZALCOATL

 ΟΔΟΣ ΜΝΗΣΙΚΛΕΟΥΣ
 QUETZALCOATL
ΟΔΟΣ ΜΑΝΤΖΑΚΟΥ                                         ΧΑΡ. ΤΡΙΚΟΥΠΗ



ΟΔΟΣ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ                                                         ΟΔΟΣ ΕΡΕΣΣΟΥ
 ΝΕΟΚΛΑΣΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Μ. ,   ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΣΤΑΜΟΝΙΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: